BKR leningen

Een BKR registratie en toch nog extra krediet afsluiten: niet eenvoudig, maar wel mogelijk. BKR leningen zijn net zoals een speld in een hooiberg.

Duizenden Nederlanders staan op de zwarte lijst van het BKR. Hiervoor kunnen verschillende redenen zijn. Het niet op tijd betalen van je telefoonrekening, het niet tijdig aflossen van je creditcard of het te laat afbetalen van iets wat je via een postorderbedrijf hebt betaald. Kortom, genoeg redenen te bedenken waardoor je ‘beloond’ wordt met een negatieve BKR codering.

Na verloop van tijd – zo’n 5 jaar en goed gedrag – zal je BKR vermelding verdwijnen. Soms heb je niet 5 jaar de tijd en zoek je op dit moment al extra geld.

Bij banken hoef je voorlopig niet aan te kloppen omdat zij mensen met BKR liever zien vertrekken dan komen. Je kunt overwegen om geld te lenen van vrienden, maar dat is niet altijd even prettig. Prive en zakelijk wil je liever gescheiden houden.

Je hebt gelukkig een oplossing achter de hand: een lening afsluiten bij een kredietverstrekker waar ze geen BKR controle doen. Ze zijn er, maar je moet goed zoeken.

Hoe kun je ze herkennen?
[ad#336×280-rechts]
Veel lening aanbieders lopen er niet mee te koop dat ze geen BKR check doen. Dit komt omdat het niet echt chique vinden staan. Een BKR registratie wordt vaak geassocieerd met het hebben van schulden en daarmee wil een leningaanbieder zich vaak niet profileren. Toch zijn er leningverstrekkers die openstaan om geld te lenen aan mensen met BKR.

Je moet daarom kijken naar kredietverstrekkers die voldoen aan de volgende criteria;
– De lening sluit je af via internet
– Er is sprake van een spoed lening, een snelle lening, minilening of flitslening
– Je kunt vaak het geld zeer snel krijgen: binnen 10 minuten, een dag, een halfuurtje, etc.
– Er is vaak geen papierwerk nodig, zonder poespas of ingewikkelde contracten kun je de lening afsluiten

Heb je dus een aanbieder gevonden die aan deze eisen voldoet, dan bestaat er een kans dat deze geen BKR controle doet.

Hiermee heb je dus een BKR lening te pakken.

Je kunt eventueel de voorwaarden op de site van de aanbieder bekijken, deze staan er altijd op. Soms staat er vermeld of en waar ze een check doen naar je persoonsgegevens.

Let op: naast BKR zijn er enkele andere kredietregistratiebureaus. Een daarvan is Experian. Het kan dus voorkomen dat een leningaanbieder geen controle doet bij het BKR, maar wel je gegevens controleert bij Experian.