Binnen 10 minuten 650 euro op je rekening ondanks BKR

Tegenwoordig kan het niet snel genoeg. Binnen 10 minuten 650 euro op je rekening. Nu ook voor mensen met een BKR notering is het mogelijk om van deze lening gebruik te maken!

Je vraagt je waarschijnlijk af hoe het mogelijk is om geld te lenen in zo’n korte tijd. Het antwoord daarop is eigenlijk heel erg simpel. Er wordt namelijk geen BKR controle uitgevoerd door de aanbieders van deze leningen.

Alleen de reguliere banken doen controles bij het BKR in Tiel. Deze controle heeft vaak minimaal 1 tot 5 werkdagen de tijd nodig. Deze controle belemmert dus de snelheid van een lening.

Precies om die reden zijn er vele online kredietverstrekkers die geen BKR controle uitvoeren en werken met een elektronisch systeem dat de snelheid van de geldtransactie bevorderd.

Het werkt namelijk als volgt. Je sluit online een lening af bij een kredietverstrekker na keuze. Het afsluiten van deze lening duurt vaak maximaal een half uur. Vervolgens krijg je vrijwel direct goedkeuring voor de lening met een daarbij behorend telefoonnummer.
[ad#336×280-rechts]
Zodra jij een sms-bericht verstuurt naar dat telefoonnummer maakt het elektronisch systeem het geldbedrag over op jouw bankrekening. Dit duurt maximaal 10 minuten.

Een lening waarbij binnen 10 minuten het geld op je rekening staat wordt een korte lening genoemd. De kenmerken van een korte lening zijn de snelheid, eenvoudigheid en de betrouwbaarheid.

Echter zitten er ook een aantal nadelen aan een korte lening. Een korte lening kun je namelijk maar voor een korte periode lenen. Deze periode duurt maximaal 30 dagen. Na deze 30 dagen moet je het gehele bedrag plus de rente hebben terugbetaald.

De rente is ook niet niks van een korte lening. De rente van deze lening kan oplopen tot maar liefst 30%. Dit betekend dat je over een bedrag van 650 euro maar liefst 195 euro aan rente betaalt. In totaal ben je dus verplicht een bedrag van 845 euro terug te betalen na 30 dagen.

Kun je het bedrag na 30 dagen niet terugbetalen, dan wordt het totale geldbedrag dagelijks verhoogd. Het is dus aan te raden om goed te bedenken voordat je een korte lening aangaat hoe je het gehele geldbedrag plus de rente gaat terugbetalen.