Geld lenen voor een week is gratis bij de juiste aanbieders

Geld lenen voor een week is gratis bij de juiste aanbieders.

Sommige mensen hebben even geld nodig. Ze zijn niet op zoek naar langlopende leningen en houden niet van schulden. Deze groep mensen wil zo kort mogelijk geld lenen, zoals een week.

Geld lenen wil je voor verschillende redenen. Er zijn mensen die krap bij kas zitten en even snel aan geld moeten komen. Zij vragen zich af: hoe kan ik aan geld komen zonder schulden op te bouwen? De oplossing hiervoor is binnen handbereik, namelijk de korte lening.

Er zijn veel verschillende soorten leningen. De meest bekende zijn langlopende leningen, zoals de hypotheek of de persoonlijke lening. Beide leningen sluit je af bij de bank en doe je voor meerdere jaren.

Het kan ook zijn dat je even een geldbedrag wilt lenen zonder hier jaren aan vast te zitten. Hiervoor is dus de korte lening, ook wel de kortlopende lening, een prima middel. De looptijd van deze lening is zoals de naam al suggereert een stuk korter dan een langlopende lening. Een korte lening sluit je af als je binnen een korte termijn, zoals een maand of zelfs week, geld leent en weer terugbetaalt.

Een kortlopende lening sluit je af via internet. Je vindt diverse aanbieders die onder de termen spoed lening, minilening of flitslening een korte lening aanbieden. Deze leningen worden niet bij de banken aangeboden, omdat banken kleine bedragen uitlenen met een korte termijn financieel niet interessant vinden.

[ad#336×280-rechts]

Het interessante is dat de korte leningen sinds enige tijd door sommige aanbieders gratis worden aangeboden.

Concreet voorbeeld: stel je wilt 500 euro lenen. Dan kun je dit bij een aantal aanbieders van deze korte leningen zonder kosten lenen. Je zult je afvragen of dit niet een verkooptruc is en waar de kosten blijven. Het blijkt dat bij een aantal aanbieders van deze gratis korte leningen de kosten pas in het spel komen als je langer dan de looptijd over je lening doet. Oftewel, als je een weeklening afsluit maar je doet er langer over dan een week, dan moet je een extra vergoeding betalen.

Overigens is deze kortlopende lening ook interessant voor mensen die al leningen hebben lopen of misschien een registratie hebben waardoor ze lastig aan geld kunnen komen. Uit de praktijk blijkt dat namelijk dat deze kredietverstrekkers niet altijd een uitvoerige kredietwaardigheidscontrole doen bij een kredietaanvraag voor een korte lening.

Het is uiteraard niet aan te bevelen dat je jezelf verder in de schulden hebt, maar het is wel zo dat als je eenmaal bepaalde registraties hebt je lastig aan geld kunt komen. In echte noodgevallen kunnen deze mensen overwegen om een korte lening aan te vragen. Wij bevelen wel aan dat je altijd in staat moet zijn om je lening af te lossen en pas een korte lening te overwegen als je zeker weet dat je de lening op korte termijn netjes kunt aflossen.