Leen vandaag 550 euro ondanks BKR

Wil jij een geldbedrag lenen maar heb jij nog steeds last van een BKR notering die je jaren geleden bent opgelopen?

Je bent niet de enige. Na inschatting zijn er zo’n 11 miljoen mensen in Nederland met een BKR notering. Veel online kredietaanbieders zien jouw en alle andere BKR genoteerde mensen als een doelgroep.

Online kredietaanbieders bieden namelijk leningen aan op het internet waarbij zij geen BKR check uitvoeren. Iedereen kan dus gebruik maken van een lening.

Deze leningen waarbij geen BKR check wordt uitgevoerd worden vaak een snelle leningen genoemd. Een snelle lening kenmerkt zich door de snelheid waarmee je de lening kunt afsluiten en de snelheid waarmee je de lening moet terugbetalen.
[ad#336×280-rechts]
Een snelle lening moet dus worden gezien als een tijdelijke oplossing. Je moet immers de eerst volgende maand genoeg salaris ontvangen om het geleende geldbedrag plus de rente te kunnen terugbetalen.

Daarbij komt dat de kredietaanbieders een hoog percentage rente rekenen over het geleende bedrag. Dit percentage kan tot 5 keer zo hoog zijn als het rentepercentage van een “normale” lening.

De kredietaanbieders rekenen een hoog rentepercentage omdat zij dat kunnen. Jij hebt namelijk als enige optie om bij hen een lening af te sluiten. Dus wanneer je een lening afsluit van 550 euro en het rente percentage is 25% dan ben je verplicht na een maand 687,50 euro terug te betalen.

Voordat je een snelle lening afsluit is het verstandig meerdere kredietaanbieders met elkaar te vergelijken. Het rente percentage kan namelijk enigszins verschillen. En elk procent dat je minder aan rente betaald is natuurlijk meegenomen!

Om een snelle lening te kunnen afsluiten dien je te beschikken over een vast inkomen. Dit vast inkomen is meestal salaris, maar kan ook iedere andere vorm van inkomen zijn. Hierbij moet je denken aan kinderbijslag of studiefinanciering. Daarnaast moet je minimaal 21 jaar oud zijn om deze lening te kunnen afsluiten.