Lening voor je bedrijf ondanks BKR: ook jij hebt kansen!

Bent u ondernemer of wilt u dat worden en wilt u geld lenen ondanks schulden? Schulden in het verleden kunnen leiden tot een BKR codering. Dat is niet prettig als je startkapitaal of investeringskapitaal nodig hebt voor je eigen bedrijf. De aangesloten deelnemers van het BKR (kredietinstellingen) zullen waarschijnlijk uw BKR verleden bekijken als u een lening gaat aanvragen. In deze fase wordt eigenlijk al een bepaalde mate van creativiteit verwacht van jou als ondernemer. Wil je weten hoe je alsnog een lening voor je bedrijf ondanks BKR kunt regelen, overweeg dan de volgende tip.
Creëer meer financiële ruimte door je spullen te verpanden

Bij een lommerd krijgt u direct contant geld door uw goederen (op tijdelijke wijze) te verkopen. Door gebruik te maken van de zogenaamde terugkoop-optie kunnen de goederen weer door u worden teruggekocht. Legitimatie is verplicht. Er wordt GEEN BKR check uitgevoerd. Dat is niet bekend bij veel mensen.

Als je een voorwerp verpandt, krijgt je een bewijs mee waarop het voorwerp en het kredietbedrag staan omschreven. Met dat briefje kan je voorwerp, na betaling van het bedrag met rente, weer worden teruggekocht door jou. Als het voorwerp binnen een bepaalde tijd niet wordt teruggekocht, dan wordt het door de lommerd weer doorverkocht. De houder van het bewijs heeft recht op (meestal een deel van) de meeropbrengst. Indien het object bij verkoop minder op, dan is dat verlies voor de lommerd.

[ad#336×280-rechts]

Wist je dat je heel veel verschillende spullen kunt verpanden?
Naast de zaken die een paar honderd euro kunnen opleveren (gouden munten, sieraden, horloges, camera’s, smartphones, navigatieapparatuur) kun je ook duurdere voorwerpen verpanden. Denk hierbij aan auto’s, je caravan, je laptop, je boten, scooters.

Het zou je verbazen maar als je al die voorwerpen die je kunt misschien verpand kun je best wel eens een paar duizend euro bij elkaar sprokkelen.

Een ander voordeel is dat je het geld gelijk contant mee krijgt. Geen wachttijd dus.

Kortom, zelfs met BKR vermelding toch nog een zakelijke lening is wel degelijk mogelijk. Je moet gewoon een beetje creatief zijn.