Over het BKR in Tiel

Het Bureau Krediet Registratie, beter bekend als het BKR, heeft als doel het verstrekken van informatie aan haar aangesloten organisaties over kredieten en gsm-abonnementen die door consumenten zijn afgesloten. De organisaties die lid zijn van het BKR gebruiken uw BKR gegevens bij de beoordeling of het verantwoord is dat u een nieuwe GSM abonnement of krediet kunt afsluiten. Het BKR is gehuisvest in Tiel (“Het BKR in Tiel”).
Veel mensen denken dat het BKR beslist of u krediet kunt krijgen. Dat is incorrect. De aangesloten leden van het BKR gebruiken de informatie van BKR en die beslissen of u een GSM abonnement of krediet kunt afsluiten.

Sta ik bij het BKR in het systeem?

De kans is groot dat u in het systeem van het BKR staat. Overigens wil dat niet zeggen dat u een negatieve codering heeft: iedereen die krediet afneemt of een GSM abonnement bij een lid van het BKR heeft afgesloten staat in het BKR systeem. Krediet afnemen betreft als je een lening afsluit, maar ook als je rood staat, iets koopt op afbetaling. Hypotheken worden niet bijgehouden bij het BKR, tenzij je een aantal maanden (rond de 4 maanden) een betaling hebt gemist.

[ad#336×280-rechts]

Wie kan mijn BKR gegevens bekijken?

Wees niet bang: alleen u, het BKR en de aangesloten organisaties (zie ledenlijst) hebben inzicht in uw gegevens.
Wanneer toetsen ze mijn BKR?

De BKR regels schrijven de aangesloten organisaties voor dat zij uw BKR gegevens opvragen indien:
• men overweegt u een kredietfaciliteit af te nemen (lening, rood staan, kopen op afbetaling)
• men overweegt u een GSM abonnement af te nemen