Zakelijke lening ondanks BKR: deze tips werken echt!

Wilt u snel aan geld komen voor uw onderneming maar staat u op de zwarte lijst van het BKR?
Door schulden opgelopen in het verleden of het missen van betalingen krijg je een negatieve BKR registratie. Ben je eenmaal ondernemer, vooral in de huidige economische tijden, dan kan je BKR verleden tegen je werken als je aan geld moet komen. De organisaties die lid zijn van het BKR (banken, kredietinstellingen) zullen waarschijnlijk uw BKR historie inzien als u een lening probeert af te sluiten.Als ondernemer moet je creatief zijn om alsnog geld te kunnen lenen. In dit artikel helpen wij ondernemers om een zakelijke lening te komen ondanks BKR. De volgende oplossingen kun je als ondernemer overwegen.

Vraag tot 30000 euro starterskrediet aan bij het UWV

Als je door omstandigheden in de WW zit en je wilt een bedrijf oprichten maar mist startkapitaal, dan kun je proberen starterskrediet te krijgen van het UWV. Als je deze lening krijgt, krijg je maximaal 30.000 euro verdeeld over een aantal maanden. Wordt je bedrijf een succes, dan betaal je de lening terug onder gunstige voorwaarden. Wordt het geen succes, dan is de kans heel groot dat je niets hoeft te betalen. Het UWV doet geen BKR controle bij starterskrediet.

Verpand uw eigendommen

Een andere optie is dat je kijkt welke spullen je kunt missen op korte termijn en dit vervolgens naar een pandhuis brengt. Een pandhuis beoordeelt ter plekke wat je spullen waard zijn en geeft je gelijk cash mee. Er word een terugkoopoptie afgesproken op je spullen. Als je dus je spullen niet terugkoopt binnen een bepaalde periode dan heeft het pandhuis het recht om je spullen te verkopen aan een ander. Dit hele proces wordt het belenen of verpanden van spullen genoemd. Er vindt geen BKR controle plaats. Heb je grote bedragen nodig (boven de 1000 euro), dan kun je overwegen om je auto, laptop, audio installatie of sieraden zoals goud en zilver te belenen. Alle kleine beetjes helpen!

[ad#336×280-rechts]

Schrijf een goed businessplan en leen geld bij investeerders

Voor goede ideeen is altijd geld. Ook in slechte tijden. Dat hoor je vaak. De realiteit zit hier niet ver weg. Er zijn altijd mensen met geld die bereid zijn om een goed idee financieel te ondersteunen.
Je kunt ex-ondernemers, vermogende particulieren, ex-sporters die allang binnen zijn benaderen met een goed plan. Het helpt als je zelf ook bereid bent om risico te lopen, dat vinden investeerders een prettige gedachte: anders zijn zij de enige partij die risico loopt. Deze mensen met geld investeren veelal een enkele tienduizenden euro’s en zijn vaak niet aangesloten bij het BKR.

Heb je nog meer geld nodig, dan kun je een professionele investeringsmaatschappij benaderen. Dit noemen ze private equity of venture capital. Het eerste betreft investeringen in bedrijven die al voorbij de opstartfase zijn. Venture capital betreft jonge startups, die soms alleen nog op papier bestaan of waarbij er een stukje technologie ontwikkeld is die nog verder gecommercialiseerd moet worden. Deze organisaties zijn in de meeste gevallen niet aangesloten bij het BKR.

Vraag microkrediet aan bij de overheid

Dit is een ander potje bij de overheid. Sinds enige tijd zijn er voor ‘kleine’ ondernemers mogelijkheden om microkrediet aan te vragen. Een microkrediet is een zakelijke lening met een maximum van 35.000 euro in totaal. In tegenstelling tot investeerders richt microkrediet zich op typische kleinbedrijven, zoals winkels, kapsalons, maar ook andere type dienstverleners. Omdat het een lening is van de overheid wordt iedereen overwogen die een aanvraag doet: heb je dus een BKR verleden of zelfs faillisement, dan wordt je bij voorbaat niet uitgesloten voor beoordeling.

Conclusie:

Het aanvragen van een zakelijke lening ondanks BKR is moeilijk bij de bekende financiele instellingen zoals uw bank. Er zijn creatieve oplossingen mogelijk om toch aan geld te komen voor uw bedrijf. Als je ontslagen bent kun je starterskrediet bij het UWV aanvragen. Kijk welke spullen je kunt verpanden om snel aan geld te komen. Heb je een goed business plan, shop dan bij rijke particulieren en investeringsmaatschappijen. Ben je een kleine ondernemer, vraag dan microkrediet aan.