Lenen ondanks BKR registratie in 2012; tips, trucs en meer handige weetjes

Veel mensen zoeken  geld ook als ze al een BKR registratie op hun naam hebben. Ondanks deze ‘schade’ blijft de behoefte om alsnog aan geld te komen. In dit artikel kijken we welke realistische opties je hebt om aan geld te komen ondanks je BKR registratie, ook als je dringend in geldnood zit en acuut een oplossing nodig hebt.

Even een korte introductie: een BKR registratie krijg je als je betalingsachterstanden hebt opgelopen in het verleden bij banken, postorderbedrijven, de energiebedrijven of andere kredietaanbieders.

Met een BKR registratie kun je moeilijker aan geld komen. Dat weet iedereen. Banken voeren standaard een BKR controle uit. Gevolg is dat je met BKR geweigerd worden. Het is dan ook logisch dat veel mensen zich afvragen: kan ik ondanks BKR vermelding aan geld komen?

Tip 1) Vergeet geld lenen bij je bank, probeer het internet, ondanks je BKR

Door de kredietcrisis zijn er aantal banken opgedoekt. Tegelijkertijd zijn er ook aanbieders bijgekomen die geld uitlenen.

Je kunt op internet een aantal aanbieders vinden waar je geld kunt lenen zonder BKR controle. De BKR check wordt dus overgeslagen zodat jouw verleden niet aan de orde is.

Tip 2) Lenen ondanks BKR vereist wel goed zoeken

Helaas is het niet zo doorzichtig als men hoopt. Als je lenen ondanks BKR intikt krijg je tienduizenden websites. De meeste websites werken als doorgeefluik naar andere sites.

Als je dus even niks vindt, geef niet op. Vaak zijn de aanbieders wel te vinden, maar moet je even goed graven als het ware.

Tip 3) Ook in het weekend kun je geld lenen met je BKR

Ja, dat wisten zelfs wij niet. Je kunt bij een paar sites ook op zaterdag geld lenen via internet. En naar horen zeggen slaan ze de BKR check over.

Dit is een handige optie als je in het weekend verrast wordt door een onvoorziene uitgave. Je kunt als het ware een voorschot op je vakantiegeld aanvragen in het weekend.

Tip 4) Ook zonder werk bestaat de mogelijkheid geld te lenen

Misschien ken je het tv programma over een pandjeshuis in Amerika? Op internet heb je nu ook sites die dit aanbieden. Verschil is wel dat je geen fysiek product inlevert maar een bewijs dat je nog geld krijgt van iemand anders. Dat moet natuurlijk wel betrouwbaar zijn; als je nog geld krijgt van een vriend van je dan is dit natuurlijk niet echt betrouwbaar. Maar, misschien krijg je wel geld van de fiscus of krijg je nog geld van de verzekering ofzoiets. Dat bewijsje kun je dus sturen naar zo’n voorschot aanbieder, die vervolgens gaat kijken of het wat waard is en is dit wel het geval, dan kun je vrij snel aan geld komen.

Conclusie:

Duizenden mensen hebben een negatieve BKR registratie. Daar is op zich niks mis mee. Het wordt echter wel een probleem als je ondanks je BKR verleden geld wilt lenen. “Ik heb geld nodig maar heb een BKR” is een vaak voorkomende klacht. Toch zijn er mogelijkheden. Het internet biedt toegang tot een aantal kredietaanbieders. Je moet wel goed zoeken, omdat het meerendeel van de websites zelf geen leningen aanbieden maar als tussenkanaal of doorgeefluik werken. Voor mensen zonder werk zijn er nu concrete mogelijkheden om een voorschot te krijgen op geld wat je nog krijgt van iemand anders. Mocht je dringend in geldnood zitten, dan kun je een dringende lening zonder BKR controle aanvragen.