Ondanks hypotheek toch geld lenen kan met de flitslening zonder BKR check

Ondanks de huidige huizenmarkt zijn er veel mensen die een hypotheek hebben. Per maand komen er tussen de 15000 a 30000 nieuwe afgesloten hypotheken bij. Het is begrijpelijk dat veel mensen ondanks de onzekerheid op de huizenmarkt nog steeds proberen een hypotheek af te sluiten. Als je een huis koopt bouw je vermogen op. Huur je, dan betaal je elke maand geld maar in feite gooi je het weg. Heb je een hypotheek, dan los je een deel van de schuld af en heb je over vele jaren een volledig (of gedeeltelijk, hangt er vanaf hoeveel je aflost natuurlijk) een huis.

Een ander voordeel is dat je – mits de huizenprijzen stijgen op langere termijn – winst kunt maken als je weer je huis doorverkoopt. Ook lijken de huizenprijzen niet te stijgen, op langere termijn zijn de vooruitzichten positief. Nederland blijft een zeer dichtbevolkt land en door de vergrijzing zijn er meer mensen in ons land.

[ad#336×280-rechts]

Ondanks de voordelen van een eigen huis zijn er ook af en toe beperkingen. Denk hierbij als je extra geld nodig hebt. Als je een huis koopt sta je bij het BKR registreert. Dat is geen negatieve registratie overigens. Het betekent wel dat kredietverstrekkers zien dat je al een lening hebt lopen (immers, je hebt een schuld bij de bank in de vorm van je hypotheek). Heb je dus een keer extra geld nodig dan kun je soms lastig aan geld komen.

Heb je dus een hypotheek en kun je lastig aan extra geld komen, dan kun je op zoek gaan naar een lening waarbij geen BKR check wordt gedaan. Een bekende lening is de flitslening zonder BKR check waarbij sommige aanbieders de BKR controle overslaan. Deze lening houdt in dat je een bedrag tot ongeveer 750 euro kunt lenen. Bij de aanvraag van de lening doet men dus bij sommige aanbieders geen BKR controle. Aangezien bij het BKR vermeld is dat je een hypotheek lening hebt, heeft de aanbieder van deze flitslening hier dus geen inzicht in en kun je makkelijker geld lenen.

Een bijkomend voordeel is dat sinds kort de tarieven behoorlijk gedaald zijn voor het afsluiten van deze flitslening zonder BKR check. Voorheen waren de kosten rond de 20 a 25 procent. Deze zijn door de aangescherpte overheidsregels aanzienlijk verlaagd naar maximaal 15%. In de praktijk zien we dat de aanbieders zelfs zo ver gaan dat ze de minder dan 1% rente hanteren.

Resumerend valt dus te zeggen dat je met een hypotheek wel degelijk snel aan geld kunt komen. Als je een flitslening zonder BKR toets afsluit kun je eenvoudig aan een paar honderd euro komen, tegen een zeer laag rente percentage.